dimecres, 17 de juny del 2015

JARDÍ VERTICAL A P5

Resultat d'imatges de jardín vertical con botellas de plástico recicladasA P5 hem començat les parades del tercer trimestre i n'hi ha una de nova. Una parada que ens permet investigar, observar, verificar hipòtesis i fer de jardiner: El jardí vertical.
La parada es fa en cinc dies i cada dia l'aprofitem per fer un treball diferent. El primer dia expliquem per què farem un jardí vertical a través del conte "Què li passa al planeta terra?". Més tard formem els grups de tres nens i nenes i repartim els càrrecs: fotògraf/a i fitxes, investigador/a i material; i secretari/a i dibuixant. Un cop tenim això decidit, triem la planta que voldrem plantar, podem triar entre menta, camamilla, geranis, flors silvestres, pebrots, i carbassons. Per acabar, dibuixem "Com ens imaginem que serà la nostra planta quan creixi".
El segon dia el comencem fent una pluja d'idees sobre com tenir cura de les plantes. Després investiguem, observem i recollim informació sobre com haurem de cuidar les plantes per verificar o no el que hem dit al principi. Per això tindrem llibres, plantes, lupes, regles, fitxes, fotos,...
El tercer dia el necessitem per fer una posada en comú del que vam descobrir el dia anterior i decidir el que és cert i el que no. Ho deixarem tot preparat per l'endemà per tal de que no es descuidem res per anar a plantar.
El quart dia és el que ens fa més il·lusió: anem a plantar a l'hort de l'escola! (carrer Pare Poch al costat de la cuina). Per això reutilitzarem ampolles de plàstic del menjador per fer els tests tot seguint la nostra idea d'escola verda.
El cinquè dia i per acabar, dibuixem com serà realment la nostra planta ara que ja ho sabem i fem una autoavaluació del nostre comportament dins la parada en relació al nostre càrrec, al grup i individualment.
Aquí teniu les fotos que han anat fent els fotògrafs del grup. Feu-hi una ullada!

Grup 1 (setmana del 4 al 8 de maig)





Grup 2 (setmana de l'11 al 15 de maig)


Grup 3 (setmana de l'25 al 29 de maig)





Grup 4 (setmana de l'1 al 5 de juny)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...