divendres, 4 d’abril del 2014

VET AQUI UNA VEGADA...

A la classe de P5B, els Beisbols hem decidit fer un conte entre tots. Però primer haurem de veure molts contes per fixar-nos com són, què contenen: personatges, il·lustracions, un títol, un autor, un començament, un nus i un desenllaç, etc. És per això que tots hem portat un conte de casa que ens agrada molt i els hem estat mirant amb la Carme i la Bàrbara. També, els hem deixat en un racó per poder-los mirar més vegades.



Un cop hem vist el que contenen els contes, ens hem posat mans a la obra, haurem de pensar personatges, espais on poden estar aquests personatges i fets que poden passar al llarg de la història...
Ja tenim tot el que sortirà, per tant ens podem posar a inventar la història... la Bàrbara ho anirà escrivint a mesura que nosaltres anem pensant i imaginant... Quan tinguem el conte escrit, ens tocarà escriure-ho a nosaltres amb la nostra lletra!
Ho farem en parelles, triant-les nosaltres mateixos.





















Ara ja podem fer els dibuixos que toquen per a cada fragment del conte:




















Però ara volem fer que els personatges surtin sempre iguals, així que farem els personatges i desprès votarem quins hi surten. Tots són molt macos així que no passa res si el que hem dibuixat nosaltres no surt al conte i surt el d’un company, tots no hi poden sortir...
Dibuixem i votem fent files allà on hi ha els personatges que ens agraden:


Un cop els tenim triats, els repassem i fotocopiem per tenir-ne molts de cada, els pintem i els retallem.. Quina feinada!



I... ja els tenim!


Ara farem paisatges molt grans i un cop els tinguem ja podrem enganxar els personatges que toquem a cada pàgina. Un cop ja tinguem tot, haurem de rellegir el conte i numerar totes les pàgines per tenir-lo ordenat.
Preparem la pintura i ens posem les bates de plàstica.




Per poder acabar el conte, només ens faltaran dues coses, quines són? La portada i posar els autors!


Com que ja el tenim i tots volem emportar-nos-el a casa per ensenyar-ho a la família, farem una graella per organitzar-nos, igual que fem amb la maleta viatgera. Abans d’això, però, el llegirem tots junts en rotllana a classe.

Ens ha encantat fer-ho. Som uns escriptors!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...