dimarts, 27 d’octubre del 2015

Comptem quantes castanyes menjarem.

Aquesta setmana hem plantejat un problema als alumnes de P5-B. Quantes castanyes ens menjarem el divendres?
S'han organitzat per grups i cada grup havia de dir quantes castanyes es menjaria, després quantes cada taula i per acabar quantes tota la classe.
La primera qüestió ha estat fàcil tots tenien clar quantes se'n menjarien, la segona, uns han comptat amb els dits, d'altres les han dibuixat.
I la última els ha costat més ho anaven comptant però em deien que es perdien. Al final un ha dit que cadascú poses els dits amb el número de castanyes que volia i ho comptessin. Ha sortit 112.
Els he demanat com s'escrivia aquest número i en un paper ho han escrit.
Aquí podeu veure com han anat treballant.


La classe de les oliveres hem plantejat un problema, quantes castanyes hem d'anar a comprar per menjar el dia de la castanyada la nostra classe?  Cada taula ha parlat entre ells de com es pot resoldre i entre tots miren quantes castanyes es volen menjar, en un paper les dibuixen i compten, ara ja saben cada grup quantes castanyes volen, ara només falta comptar tota la classe.
Un nen proposa dibuixar totes les castanyes de cada taula a la pissarra i entre tots comptar-les. Necessitarem 140 castanyes, els pregunto a veure com s'escriu aquest número? i van sortint diferents opcions 401,100 i 40, 1004.... fins que a la fi, aconseguim trobar el nombre correcte.




                                                La classe dels castanyers ho han fet així:
S’acosta la castanyada i divendres sortirem a menjar castanyes al pati. Però... quantes castanyes caldrà torrar?
-Jo en vull 2!
-A mi no m’agraden, jo no en voldré..
-A mi m’encanten, jo en voldré 5!!
Per grups de taula, cadascú ho compta de diferents maneres, i després ens cal ajuntar el resultat de cada taula i ho comptem tot junt. Ho hem representat amb puntets.
Hem après estratègies per no descomptar-nos: marcar cada puntet comptat, fer-ho poc a poc: cada número correspon a una marca,...
Finalment el resultat: els alumnes de P5C hem de demanar 52 castanyes! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...