dilluns, 15 de juny del 2015

Els Matalassers, aprenem coses del nom de la nostra classe

Aquest trimestre estem aprenen coses sobre el nom de la nostra classe.
Vam començar fent una rotllana, i va aprèixer una pregunta: PERQUÈ ELS OCELLS DORMEN ALS ARBRES I NOSALTRES NO? A partir d'aquest dubte van començar a sorgir moltes coses sobre com dormim nosaltres, com són els nostres matalassos...

Mica en mica han anat arribant els treballs fets a casa per respondre algunes de les preguntes que ens han sorgit. Com es feien els matalassos abans i com són els d'ara? Els matalassos de psico són iguals que els de dormir? Quines eines tenien els matalassers? Quants matalassers hi havia en un poble? Quan es trigava a fer un matalàs de llana?






En Guillem ens ha portat llana d'un matalàs de casa la seva iaia. Com que ara ja sabem com ho feien els matalassers, vam sortir al porxo a picar la llana. Per picar la llana els matalassers cantaven una cançó, i nosaltres ens la hem après:
COP PER AQUÍ, COP PER ALLÀ,
TURURURULAIRA,
COP PER AQUÍ, COP PER ALLÀ,
TURURURURA.
 

Per resumir una mica tot el que hem après dels matalassers, hem fet un mural al passadís. Mica en mica anavem preparant les parts i el resultat final ha estat molt bonic.




Per acabar el projecte i ser uns matalassers de veritat hem fet uns matalassets petits pels ninos de casa. Gràcies a la llana que ens va dur el Guillem i molta roba de matalàs de veritat. Primer vam posar la llana que ja havíem picat i per cosir-lo i que la llana no s'escapés vam passar un cordill


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...